Trucuri pentru reconditionarea pieselor de mobilier din lemn masiv

transport mobila
Te muti in casa noua? Iata 5 lucruri pe care sa le ai in vedere!
December 11, 2017
firma mutari
Cum sa-ti pregatesti bunurile din dormitor pentru mutare
January 23, 2018
Show all

Trucuri pentru reconditionarea pieselor de mobilier din lemn masiv

Reconditionare mobilier

Fiecare piesa de mobilier din locuinta ta a insemnat sau inca mai inseamna ceva pentru tine sau pentru un alt membru al familiei. Piesele de mobilier de lemn masiv sunt destul de valoroase si mai ales au o rezistenta cu totul aparte si ofera locuintei un farmec deosebit. De aceea, atunci cand un anumit corp de mobila a avut de suferit fie din cauza unei mutari, fie pur si simplu din cauza trecerii timpului ai putea sa te gandesti la cateva solutii. Una dintre ele ar fi de reconditionare mobila in Bucuresti (daca locuiesti in Capitala sau in imprejurimi) sau ai putea avea in vedere sa apelezi la un mester iscusit ori sa incerci singur. Daca alegi a doua varianta, trebuie sa stii ca procedura este mai de lunga durata si mai ales complexa, fiind nevoie de multa indemanare pentru ca la final rezultatul sa se apropie de modul in care arata piesa de mobilier la inceput.
Eliminarea finisajului vechi
Inainte de a se trece la eliminarea finisajului vechi este nevoie ca mobilierul sa fie perfect curat si de aceea este nevoie de aplicarea unui spray decapant, lasand sa actioneze cateva minute. Mai apoi, se va putea observa ca finisajul initial al piesei de mobilier va incepe sa se desprinda de pe mobila. Cu ajutorul unei lame sau a unui obiect de razuit se elimina stratul care s-a umflat si astfel mobilierul tau va fi gata pentru reconditionare. Nu uita ca, inainte de a trece la slefuirea piesei de mobilier ce a avut de suferit anumite zgarieturi, este indicat sa o stergi cu ajutorul unui diluant, lasand mai apoi sa se usuce bine. Ai grija sa se acorde atentie acestui procedeu intrucat nu trebuie sa ramana nicio urma de resturi din vechiul finisaj.

Slefuirea
Aceasta este o etapa la fel de importanta pentru reconditionarea unui mobilier vechi din lemn masiv. Aceasta operatiune se realizeaza cu ajutorul unei masini de slefuit, fiind o solutie mult mai comoda decat folosirea unui smirghel cu granulatie de maxim 150. Dupa ce tot stratul de finisaj este curatat complet se trece la folosirea unui smirghel cu o granulatie mai mare, de circa 200 sau chiar mai mult, pentru ca piesa de mobilier sa fie foarte fina. Si de aceasta data este bine sa se curete cu ajutorul unei carpe toate resturile si praful de pe mobila.

Vopsirea pieselor de mobilier
Exista anumite trucuri cu ajutorul carora vopsirea pieselor de mobilier sa fie exact cum iti doresti. De exemplu, se poate folosi putina lana inmuiata in vopsea si, cu miscari uniforme, sa se aplice vopseaua neaparat in sensul fibrei, sau se poate apela la aplicarea vopselei cu ajutorul unei pensule. Vei putea avea de unde sa alegi varianta care ti se pare cea frumoasa, gama cromatica fiind una destul de vasta. De asemenea, ai varianta de a lasa culoarea naturala a lemnului, aplicand doar un strat de lac transparent.

Aplicarea lacului transparent
Fie ca ai optat pentru vopsea, fie doar pentru o culoare mai naturala este bine sa ai in vedere si sa alegi aplicarea unui lac transparent. Aceasta solutie va asigura o buna protectie piesei de mobilier, oferindu-i o viata mai lunga. Este bine sa lasi sa se usuce stratul de lac aplicat, iar la sfarsit piesa de mobilier sa arate cu totul diferit.
Daca toate aceste proceduri ti se par prea lungi si destul de greoaie de urmat ai putea lasa mobilierul drag in mana unor profesionisti, la final rezultatul sa fie cel pe care il astepti.

Foto: pixabay.com

Leave a Reply