engineer moving mutari
7 greseli pe care le faci cand iti muti firma
March 16, 2018
sfaturi mutare
Sfaturi inedite de care sa tii cont cand te muti
March 31, 2018
Show all

Tot ce trebuie sa stii atunci cand te muti

tot ce trebuie sa stii atunci cand te muti

Mutatul intr-o noua casa poate parea putin infricosator. Deja te gandesti la stresul si timpul pierdut cu pregatirile si parca ideea de a te muta nu mai pare atat de grozava. Nu-ti face griji, toti am trecut prin asta la un moment dat. Echipa Engineer Moving e aici sa te ajute cu cateva sfaturi utile de care sa tii cont daca vrei ca intregul proces sa fie lipsit de stres. In plus, iti oferim si servicii profesioniste de transport mobila in Bucuresti, la preturi accesibile.

 

Cu 8 saptamani inainte de mutare

Cu 8 saptamani inainte sa te muti, iti recomandam sa cercetezi putin piata si sa gasesti o firma de profesionisti care sa te ajute. Citeste review-uri, da telefoane si asigura-te ca ai facut alegerea potrivita. Totodata, este bine sa iti asiguri si bunurile inainte de ziua cea mare.

Iar daca te muti intr-un oras nou, ia-ti putin timp liber si viziteaza-l inainte. Astfel, cand vei ajunge acolo nu va trebui sa iti faci griji cu privire la pozitionarea bancilor, farmaciilor sau magazinelor. Iti mai recomandam sa ai la indemana si toate documentele necesare deschiderii unui nou cont la banca sau schimbarea medicului de familie, de exemplu.

Cu 6 saptamani inainte de mutare

Cu aproximativ 6 saptamani inainte sa te muti, iti sugeram sa lucrezi la inventar si organizare. Incepe cu dulapurile si arunca sau doneaza toate hainele pe care nu le mai porti sau care nu iti mai vin. Odata ce ai terminat cu dulapurile, poti incepe sa inventariezi fiecare camera, incetul cu incetul.

De asemenea, e timpul sa incepi sa impachetezi lucrurile care nu sunt folosite atat de des. Decoratiunile de sarbatori, electrocasnicele de care nu prea te atingi sau lucrurile depozitate la mansarda sunt un bun punct de start.

Cu 4 saptamani inainte de mutare

Acum e timpul sa-ti schimbi adresa si sa anunti autoritatile de acest lucru. Tot cu 4 saptamani inainte, e bine sa aduni toate micile lucruri valoroase (bijuterii, mosteniri de familie sau electrocasnice) si sa le organizezi intr-un mod eficient. Iti recomandam ca pe langa lista de inventar, sa ai si cateva poze sau filmari cu aceste obiecte. Iar in cazul electrocasnicelor mari, ai grija ca acestea sa fie oprite, curatate si, daca e cazul, demontate.

De asemenea, nu strica sa iti faci cateva rezerve de bani in caz ca apar cheltuieli neasteptate, pe langa cele deja stabilite.

Cu o saptamana inainte de mutare

Simti deja cum te coplesesc emotiile, nu? Nu mai e decat o saptamana pana in ziua cea mare. Pana atunci, mai sunt cateva pregatiri de facut. Scapa de orice substante si materiale inflamabile pe care nu ai voie sa le iei cu tine (vopsea, lac, spray-uri) si asigura-te ca in ziua mutarii ai stins toate luminile si ai oprit toti robinetii.

Tot acum este timpul sa iti contactezi din nou firma de mutari si sa te asiguri ca nu exista neclaritati sau neintelegeri. Asigura-te ca ambele parti au inteles toate detaliile si nu uita sa ai banii la indemana.

Leave a Reply