Cum sa-ti impachetezi mobila si lucrurile pentru o mutare fara griji

Ce trebuie sa stii cand schimbi sediul companiei
July 24, 2017
engineer moving
Cum sa vinzi casa mai usor si sa te muti intr-o noua locuinta, fara batai de cap
August 8, 2017
Show all

Cum sa-ti impachetezi mobila si lucrurile pentru o mutare fara griji

impachetare mobila

Una dintre cele mai importante etape in procesul de mutare intr-o noua casa este reprezentata de impachetarea mobilei si a celorlalte obiecte din locuinta actuala. Urmeaza pasii de mai jos si toate bunurile tale vor ajunge in siguranta la urmatorul tau camin.

Fa un inventar al materialelor de care ai nevoie

Trece in revista toate materialele de care vei avea nevoie la impachetat, de la folie cu bule de aer si cutii, pana la foarfece si banda adeziva. Daca ai anumite nelamuriri, vorbeste cu reprezentantii firmei de mutari si cere-le informatii suplimentare. Totodata, in cazul in care ai nevoie de anumite materiale din partea lor sau doresti sa-ti impacheteze  reprezentantii firmei de mutari mobila si celelalte lucruri din casa, transmite-le dorinta ta.

Sacii de gunoi sunt de mare ajutor

Ambaleaza obiectele moi, precum paturile, pilotele, pernele sau animalele de plus, in saci mari si negri de gunoi, care sunt foarte rezistenti si, prin urmare, reprezinta o solutie foarte buna si incapatoare pentru astfel de articole. Pentru un plus de rezistenta si curatenie, poti ambala obiectele moi in cate doi saci menajeri. Ai grija ca dupa impachetare sa legi sau sa lipesti cu banda adeziva gurile sacilor. De asemenea, nu uita sa pui etichete. Sacii cu perne si paturi pot fi folositi ca sa umple spatiile goale din masina de mutari sau sa protejeze alte obiecte fragile si casante, cum ar fi castroanele, farfuriile ori vazele.

Foloseste pungi pentru suruburi

Dezasambleaza corpurile de mobilier care sunt foarte inalte si grele. Pune toate suruburile, saibele si piulitele in pungi individuale, astfel incat toate piesele rezultate in urma demontarii unui obiect sa se regaseasca intr-un singur loc. Sigileaza pungile respective, pune etichete, iar apoi le poti muta pe toate intr-o singura cutie mai mare de carton.

Acopera cu folie obiectele din sticla si mobilierul

Acopera cu folie cu bule de aer blaturile din sticla, tablourile, partile componente ale pieselor de mobilier, mesele, canapelele, scaunele si accesoriile fragile din locuinta. De asemenea, pentru piesele din sticla si din portelan ar fi indicat sa folosesti cutii de tip telescopic, care sunt realizate din carton rigid si protejeaza mai bine obiectele.

Paturile groase sunt utile pentru interiorul masinii de transport

Foloseste paturi groase cand transporti mobila si celelalte lucruri la masina de mutari. Paturile groase te ajuta sa cari mai usor obiectele grele si, totodata, le protejeaza in cazul anumitor accidente. Inainte sa pui mobila in masina de mutari, acopera podeaua remorcii cu un singur tip de carton, astfel incat suprafata sa fie perfect plana. Peste carton pune paturi groase, pentru protectie suplimentara in timpul transportului.  

Leave a Reply